Kuvauspaikan etsintä
Julkaistu 20 heinäkuun, 2016, Kirjoittaja: Arkiston Mysteeri
Kuvauspaikan löytäminen voi tuntua hankalalta, varsinkin jos pitäisi löytää vielä hyvä semmoinen. Ainakin itselleni kuvaussessioiden suunnittelu ja sopivan paikan löytäminen tuottaa tietynlaista pään vaivaa, enkä usko olevani yksin tämän kanssa.
Olen kuitenkin huomannut että yksi varma tapa helpottaa tätä päänvaivaa; nappaan kameran kaulaan ja lähden kuvaamaan.
Joskus riippuen paikasta tai jos haluan tutkia tiettyä kohdetta tiettyä kuvaussessiota varten, etsin tarkemmin netistä kaupunginosan, puiston tai kohdan luonnosta valmiiksi mihin menen. Yleensä päätän paikan suurin piirtein (kuten alueen Helsingissä: Hernesaarenranta, Arabia, Kaivopuisto jne.) ja menen sinne pyörimään kamera kädessä.
Olen huomannut että itselleni tämä toimii. Niinpä listasin alle muutaman vinkin, jonka toivon helpottavan muitakin kuvauspaikan löytämisessä.
Pidä silmät auki
Monesti arkipäivän askareita hoidellessa olen saattanut kävellessä tai julkista liikennettä käyttäen, sattumalta huomata pienen kadun kulman, tienpätkän tai paikan luontoa, jonne haluaisin palata paremmalla ajalla. Takaisin kotona etsin paikan tarkemmat tiedot. Google Maps tai mikä tahansa muu kartta on hyvä tässä. Jos käy niin että en löydä tarkempia tietoja, kirjoitan ylös muistamani havainnot. Kannattaa sillä hetkellä kun huomaat kiinnostavan kohteen kirjoittaa ylös näkemäsi tai vielä paremmin, yritä napata kännykällä muutama kuva.
Ota aikaa
Mieti kuinka paljon aikaa sinulla on käyttää mahdollisen kuvauspaikan tutkimiseen. Itselläni on vierähtänyt hyvät muutama tuntia kävellen ja kuvaillen. Tämän takia on hyvä varata muutama tunti kuvauspaikan kuvaamiseen, olisi se aamulla, päivällä, illalla tai yöllä.
Kokeile
Kokeile jo testivaiheessa eri kuvakulmia, ylhäältä tai alhaalta, mene maahan makaamaan, kallista kameraa. Itse kun kokeilen valmiiksi eri kuvakulmia, pystyn suunnittelemaan kuinka haluan asetella mallini, kun palaan hänen kanssaan kohteeseen.
Muista, et menetä mitään.
Muka pahimmassa tapauksessa, käydessäsi läpi kuvia kuvauspaikka ei näytäkään yhtä hyvältä kuin linssin läpi, et silti ole menettänyt mitään. Kokemusta valokuvaukseen kertyy joka kerta kun otat valokuvia. Olet myös juuri kerännyt kuvia myöhempää käyttöä varten, koskaan ei tiedä milloin tarve juuri näille kuville osuu kohdalle.
Ottamalla kuvia mahdollisista kuvauspaikoista harjoitat valokuvaamista, löydät uusia paikkoja joko läheltä tai kaukaa ja pääset kotoa pois kökkimästä.
P.S. Jos yksin paikkojen kuvaaminen ei innosta, voit myös kysyä perheenjäsentä tai kaveria toimimaan varamallina. Näin pystyt tarkemmin hahmottamaan mistä aloitat mallin kanssa, kun palaat paikalle. Pyydä kuitenkin sellainen henkilö, jota ei haittaa pyöriä muutama tunti tutkimassa uusia paikkoja.